Resepi buat kek
Bahan-bahan ( sesuai untuk seisi keluarga )
- minyak
- bwg putih
- air
- tepung kanji
- jagung tin(cream style)
- telur
- isi ketam
- garam,ajinomoto,gula secukup rasa
Cara-cara
- sediakn minyak d dlm periuk dan tumis bwg putih yg telah d tumbuk hgga naik bau.jgn sampai perang.
- masukkan air.jgn terlalu penuh nanti bila mendidih ia akn melimpah.
- masukkan jagung tin td.
- bancuh kanji dengan air dan masukkan k dlm periuk sehingga pekat seperti yg anda suka.lg pekat lg sedapp.
- pukul telur d mangkuk terlebih dahulu.tunggu sup benar2 mendidih,baru la masukkan telur.masukkan telur sedikit demi sedikit sambil kacau.kacau sup hgga telur kelihatan seperti d tarik2(hancur dan panjang2).
- masukkan isi ketam dan bubuh garam,ajinomoto dan gula secukup rasa.
- sup sedia untuk d hidang.
No comments:
Post a Comment